Social

Teatrul de Păpuși „Prichindel” a decis să-și continue proiectele online

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia anunță că a decis să continue proiectele online, considerând că „teatrul este un factor cultural-educativ important în viața oricărui copil, dezvoltând-i imaginația și spiritul creativ, care nu ar trebui să lipsească”.

„Unul din proiectele noastre dragi este Lecția de teatru, un proiect care a avut un feedback excelent din partea copiilor, dovadă stând numeroasele solicitări din partea școlilor, grădinițelor sau a diferitelor asociații cultural-educative. Lecția de teatru a fost susținută în Alba Iulia și localități ale județului Alba: Cunța, Cut, Drașov, Geomal, Lancrăm, Loman, Petrești, Răchita, Răhău, Șpring, Stremț și Vințu de Jos. Și planurile noastre ar fi continuat în multe alte zone ale județului, dacă această pandemie nu ar fi intervenit în viețile noastre, ale tuturor”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității miercuri.

Astfel, copiii vor învăța cum să interpreteze un rol, vor afla despre tipurile de păpuși și mânuirea lor, dar și despre cum să confecționeze măști sau personaje, dicție și vorbire expresivă. Nu vor lipsi nici informațiile despre cum trebuie să se comporte un spectator.

„Propunerea noastră este următoarea: în perioada 19 mai – 12 iunie, vom organiza zilnic Lecția de teatru pe platforma Zoom, online, pe care va trebui să o descărcați pe telefonul mobil, tabletă sau computer. Această lecție va fi susținută de actorii teatrului în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu orele 17.00 și durata acesteia va fi de 40 de minute. Prima lecție va începe marți, 19 mai”, se mai arată în comunicatul de presă.

Pentru a putea participa la aceste lecții se fac înscrieri începând cu data de miercuri, 13 mai 2020, cu precizarea zilei dorite, pe adresa: impresariat@teatrulalba.ro. Se vor forma grupuri de maxim 12 cursanți, în ordinea transmiterii înscrierilor. Dacă sunt solicitări mai multe pentru o zi, vă vom reprograma pentru o altă zi și vă vom informa despre acest lucru telefonic sau prin e-mail.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.