Social

Testare gratuită pentru CoVid-19 a pacienților oncologici care fac tratament în alte județe

Pacienţii oncologici din Alba şi cei cu alte afecţiuni grave care necesită intervenţii medicale de specialitate urgente în spitale din alte judeţe pot fi testaţi gratuit pentru CoVid-19 de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Potrivit unui comunicat transmis, luni „DSP Alba vine în întâmpinarea cetăţenilor judeţului şi decide să sprijine pacienţii oncologici, dar şi pe cei cu alte afecţiuni grave care necesită intervenţii medicale de specialitate urgente, fie că este vorba de tratament oncologic de specialitate sau intervenţii chirurgicale ce trebuie realizate în spitale din alte judeţe. Pe lângă testarea pacienţilor spitalelor din judeţul Alba, în laboratorul DSP vor fi testaţi pentru CoVid-19 şi pacienţii din Alba care necesită asistenţă medicală în spitale din alte judeţe unde testarea ar presupune un timp prea mare de aşteptare, dar şi cheltuieli de cazare până la obţinerea rezultatului”.

Persoanele în cauză trebuie să se deplaseze la spitalul din raza domiciliului, fără programare prealabilă, unde le va fi recoltat testul. Aici, vor trebui să prezinte bilet de trimitere de la medicul de familie sau scrisoare medicală. Recoltarea se va face în baza acestor documente, rezultatul şi buletinul de analiză urmând să fie comunicate de către spitalul unde s-a făcut recoltarea.

„Considerăm că este de datoria noastră, a DSP Alba, să venim în sprijinul acestor persoane care oricum se află într-o situație delicată şi cărora trebuie să le asigurăm acces la servicii medicale în timp util. În acest mod protejăm nu doar sănătatea cetățenilor, dar și unitățile medicale”, a declarat, potrivit comunicatului, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

One Comment

  1. Pingback: Pacienții cu tratament oncologic, testați la SJU Alba Iulia – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.