Social

Alba Iulia. Proiect de îmbunătățire a condițiilor de locuit pentru zeci de familii

Zeci de familii din Alba Iulia, din comunități marginalizate, beneficiază de îmbunătățirea condițiilor de locuit în apartamente și case, în cadrul unui proiect în valoare de aproape 1,2 milioane de lei derulat de autoritățile locale, potrivit unui comunicat transmis luni.

„36 de familii din 3 zone din Alba Iulia – Vasile Goldiș, Chicago și Pîclișa – beneficiază de lucrări în apartamente și case, care vizează partea de construcții, respectiv de instalații electrice, sanitare și termice, pentru o suprafață totală de 1.354,16 metri pătrați, în cadrul proiectului «MICESA», derulat de Primăria municipiului Alba Iulia. Casele și apartamentele în care se fac intervențiile au fost selectate din comunitățile proiectului «Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA», în urma evaluării stării tehnice a construcțiilor, inclusiv a cauzelor care au produs degradările”, se menționează în comunicat.

Evaluarea a fost realizată de către unul dintre experții proiectului, de profesie inginer construcții.

Printre intervențiile care se realizează în locuințe se numără demontarea ferestrelor cu geam simplu și înlocuirea lor cu ferestre din PVC cu geam termopan, repararea tencuielilor căzute sau degradate în urma infiltrațiilor, eliminarea zonelor cu mucegai la pereți și/sau tavane, refacerea zugrăvelilor interioare, realizare rampe de acces pentru persoane cu dizabilități locomotorii, montare boiler electric pentru producerea apei calde pentru bucătărie și baie etc.

Costurile lucrărilor, în valoare de 1.195.493 de lei, sunt suportate din bugetul proiectului MICESA.

Serviciile furnizate în cadrul proiectului MICESA sunt integrate și au ca scop creșterea accesului la educație, servicii medicale și sociale, piața muncii, la îmbunătățirea condițiilor de locuit etc.

Proiectul este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu Dad Expertise S.R.L, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația PAEM Alba, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba. Este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.