Social

Părintele hidroenergeticii românești, Dorin Pavel, evocat la Sebeș

profesorul Dorin Pavel

Autoritățile locale din Sebeș evocă, duminică, personalitatea inginerului și profesorului Dorin Pavel, fondatorul hidroenergeticii românești, cu ocazia aniversării celor 120 de ani de la nașterea sa.

„Nepotul de soră al poetului și filosofului Lucian Blaga a fost inginer, profesor universitar, proiectant al principalelor hidrocentrale ale țării, de pe râurile Bârzava, Argeș, Lotru, Sebeș, Olt, Siret, Drăgan etc, al amenajărilor de la Porțile de Fier. Activitatea didactică și științifică i-au fost încununate de cele mai înalte distincții și de accederea în structurile unor asociații savante atât din țară, cât și din străinătate”, se arată într-un comunicat al Primăriei municipiului Sebeș.

„Amenajările hidrografice de pe Valea Sebeșului, anii și memoriile care se leagă de Sebeș și de evenimentele majore din istoria României trăite de Dorin Pavel, evocă și azi o personalitate unică și impresionantă a acestor locuri”, a declarat primarul Dorin Nistor, care a dresat „un gând de respect profund pentru inginerul Dorin Pavel, cel care își doarme somnul de veci în cimitirul din Lancrăm, alături de alți distinși membri ai familiei din care provine”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.