Mozaic

Ministrul Tătaru, despre pandemie: Transmiterea comunitară e scăzută

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că sunt din ce în ce mai puține cazuri grave

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți seara, la TVR1, că ne aflăm pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor cu CoVid-19, el remarcând și faptul că sunt din ce în ce mai puține cazuri grave, la fel cum și transmiterea comunitară a virusului este scăzută, iar numărul testele efectuate în întreaga țară s-a redus.

„Suntem pe o pantă descendentă, având un număr de cazuri noi din ce în ce mai mic de la o zi la alta. Avem de patru-cinci săptămâni aproximativ 200 de cazuri la terapie intensivă. Cazurile grave sunt din ce în ce mai puține, cele care stau pe ventilație mecanică”, a spus Tătaru.

El a menționat că transmiterea comunitară este scăzută în ultima perioadă, existând „focare în corpul medical, în căminele de bătrâni, în instituțiile cu pacienți neuropsihici, în rândul celor care îngrijesc”.

„Suntem pe o transmitere comunitară scăzută în ultima perioadă. Mă uit și la testele restante rămase de pe o zi pe alta. Dacă înainte aveam și 2.000-3.000 de teste care rămâneau nelucrate, acum avem de la o zi la alta 826 de teste în întreaga țară”, a mai afirmat ministrul Nelu Tătaru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.