Social

Reîncep spectacolele în aer liber. Autoritățile anunță amenajarea unui spațiu în Cetatea Alba Carolina

În Alba reîncep spectacolele în aer liber, anunță Consiliul Județean Alba.

„Realuarea activităților culturale în Alba Iulia, cu respectarea măsurile necesare pentru protejarea publicului, reprezintă un obiectiv prioritar al administrațiilor publice locale”, se afirmă într-un comunicat dat publicității vineri de Consiliul Județean Alba.

Pentru a crea un cadru necesar desfășurării unor acte artistice, Primăria municipiului Alba Iulia împreună cu Consiliul județean Alba, au amenajat, în Piața Cetății din Cetatea Alba Carolina, un spațiu dedicat evenimentelor culturale, în condiții adaptate contextului medical.

Scena în aer liber va găzdui spectacole de folclor, teatru, muzică, dans pe tot parcursul sezonului estival. Spațiul este clar delimitat, astfel încât să se asigure distanțarea socială atât între scenă și public, cât și între cele 500 de locuri pe scaune pregătite.

„Totul va fi temeinic igienizat”, dau asigurări autoritățile.

Accesul spectatorilor va fi liber și se va face doar cu respecartea măsurilor și regulilor pentru prevenirea răspândirii CoVid-19, termo scanare, dezinfectare și purtarea măștilor de protecție.

Spectacolele vor fi organizate de către Consiliul județean Alba prin instituțiile subordonate și Primăria municipiului Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.