Mozaic

Lista țărilor din care nu va mai fi necesară măsura izolării va fi anunțată în 15 iunie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat vineri, la Alba Iulia, că în seara zilei de luni, 15 iunie, o să fie anunțată lista cu țările la venirea din care nu va mai fi obligatorie măsura izolării de 14 zile.

„Veți putea afla lista pe 15 (iunie – nota red.) seara. Va fi dată de INSP și CNSU, și apoi prin hotărâre de guvern, lista țărilor care au un coeficient de îmbolnăviri noi zilnice la un milion de locuitori pe o medie de 14 zile sub cinci. Acel coeficient sub 5 al țării respective face ca din acea țară, când te întorci, să nu intri în izolare la domiciliu. Și atunci, cu acele țări, putem pleca și ne putem întoarce fără să intrăm în izolare. Rămâne ca pe reciprocitatea cu acea țară să avem și zboruri în acel moment. Dar când anunțăm țările, veți ști și care sunt destinațiile de vacanță”, a explicat jurnaliștilor ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru s-a aflat vineri într-o vizită de lucru în Alba Iulia.

Premierul Ludovic Orban a dat, în şedința de Guvern de joi seara, câteva exemple de state cu un nivel redus de răspândire a noului coronavirus

„Este vorba de țări cu un nivel redus de răspândire – Austria, Bulgaria, Grecia și alte țări de la nivel european unde este evident că și în baza, ca să spun, evaluării care este aplicată și în alte țări, evaluarea pe care o face INSP, o face pe baza unei metodologii care este recomandată de la nivel european. Este într-un fel normal să renunțăm la această măsură de izolare care creează probleme pentru foarte multe categorii de cetățeni. (…) De asemenea, traficul aerian cu toate aceste țări care sunt sub coeficientul de cinci, pentru care nu va mai fi necesară izolarea la domiciliu, va putea fi reluat – sigur, în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza evaluării care este făcută de INSP”, a mai spus Orban.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.