Educație

Elevii de clasa a VIII-a intră luni în Evaluarea Națională

Elevii de clasa a VIII-a încep luni Evaluarea Națională, examenele fiind susținute în acest an, pentru prima oară, în condiții speciale, ținând cont de măsurile impuse de pandemia de coronavirus.

Conform calendarului de examene, luni elevii de clasa a VIII-a vor susține proba scrisă la Limba și literatura română, iar miercuri pe cea la Matematică. Elevii din partea minorităților naționale vor susține joi proba la limba maternă.

Pe 22 iunie se vor afișa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeași zi, între orele 16,00 și 19,00, și pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestațiile.

În data de 27 iunie este programată afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

De la mijlocul lunii martie, când a fost decretată starea de urgență pe teritoriul României, elevii nu au mai intrat în sălile de clasă, toate cursurile desfășurându-se, pentru prima oară, online.

Pentru elevii din anii terminali – clasa a VIII-a și clasa a XII-a/ a XIII-a – au fost organizate zilnic cursuri televizate, printr-un parteneriat între Ministerul Educației și Televiziunea națională. Lor le-au fost puse la dispoziție materiale pentru pregătirea online și teste de examen.

La începutul lunii iunie, în timpul stării de alertă, în școli s-au putut organiza cursuri de pregătire pentru materiile de examen, dar cu respectarea unor măsuri stricte de siguranță – măști, distanță între bănci, culoare unice de intrare și ieșire în/din unitățile de învățământ.

Absolvenții de gimnaziu și de liceu care la Evaluarea Națională și la Bacalaureat vor avea temperatura peste maximul admis, vor fi în izolare sau carantină din cauza epidemiei de CoVid-19, precum și cei care nu vor participa din alte motive medicale se vor putea înscrie la sesiuni speciale ale acestor examene, potrivit unui ordin al ministrului Educației. Monica Anisie a dat asigurări că elevii care vor participa la a doua etapă a Evaluării Naționale nu vor fi „prejudiciați” în niciun fel în ceea ce privește admiterea la liceu.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere la liceu de către absolvenții clasei a VIII-a este programată în perioada 2-6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.