Sănătate

Tehnicieni ținuți captivi de teama efectelor tehnologiei 5G

Opt tehnicieni au fost deținuți timp de câteva zile de locuitorii unui sat peruan care se temeau că aceștia vor instala tehnologia 5G care îi va face să contracteze CoVid-19, informează duminică AFP.

Cei opt angajați au fost ținuți captivi începând de miercuri și au fost eliberați în urma unui acord cu autoritățile, a anunțat sâmbătă poliția peruană.

„Toți au fost eliberați. Ei spun că au fost deținuți în condiții bune”, a declarat pentru AFP Leni Palacios, un reprezentant al poliției din regiunea Huancavelica, în Anzii peruvieni. Cazul a început atunci când tehnicienii au venit să repare o componentă a unei antene de telecomunicații din provincia Acobamba, la peste 500 de kilometri sud-est de capitala Lima.

Fermierii din satul Chopcca s-au opus reparării antenei și au cerut eliminarea ei în schimbul eliberării tehnicienilor, a declarat Arieh Rohrstoc, un purtător de cuvânt al companiei de telecomunicații Gilat Peru, una din principalele companii în domeniu.

„Locuitorii nu i-au lăsat să intre (în sat) pentru că au susținut că 5G transmite CoVid-19”, a explicat situația purtătorul de cuvânt al Gilat Peru.

Eliberarea angajaților a avut loc după o întâlnire între locuitorii din Chopcca și o comisie formată din reprezentanți ai ministerului transporturilor, guvernului regional și companiei Gilat Peru.

„În cadrul ședinței a fost semnat un acord pentru eliberarea angajaților”, a declarat Leni Palacios.

Purtătorul de cuvânt al lui Gilat Peru a negat instalarea 5G de către compania sa. El a menționat faptul că pe rețelele sociale circulă teorii care stabilesc conexiuni între noua tehnologie 5G și răspândirea CoVid-19.

Provincia Acobamba este situată la aproximativ 3.800 de metri deasupra nivelului mării în regiunea Huancavelica în care s-au înregistrat 635 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, una din cele mai scăzute rate de contaminare din Peru.

Peru, o țară cu 33 de milioane de locuitori, este în prezent a doua țară latino-americană, după Brazilia, care a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu noul coronavirus, cu peste 220.700 de cazuri, raportând un bilanț de peste 6.300 de decese.

Interdicția de circulație pe timpul nopții continuă să fie în vigoare în Peru, iar granițele sunt închise din 16 martie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.