Mozaic

Guvernul va ataca la Curtea Constituțională legea privind dublarea alocațiilor

Guvernul va sesiza Curtea Constituțională în cazul legii privind dublarea alocațiilor, a anunțat luni premierul Ludovic Orban.

„Decizia pe care am luat-o este să atacăm la Curtea Constituțională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanțare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului şi fără o încercare de colaborare şi deja am câştigat la Curtea Constituțională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanțare şi nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică”, a spus Orban, într-o conferință susținută la sediul PNL după Biroul Executiv al partidului.

El a arătat că Guvernul va face această sesizare la CCR.

Orban a precizat că dublarea alocațiilor este greu de susținut financiar şi că va fi stabilit un grafic de creştere progresivă a acestora.

„Pe baza raportului semestrial pe care trebuie să-l prezinte Ministerul Finanțelor privind starea economiei, starea bugetară, de asemenea în baza prognozelor vom stabili cu cât vom putea creşte alocațiilor. Sigur că ne dorim creşterea alocațiilor. Pe de altă parte, dublarea alocațiilor este foarte greu de susținut financiar atât în anul în curs, cât şi anul viitor, când vom avea de asemenea foarte multe cheltuieli şi vom stabili un grafic de creştere progresivă a alocațiilor astfel încât până la urmă să reuşim creşterea alocațiilor aşa cum a fost votată în Parlament, dar nu din primul moment, ci pe o perioadă de timp. Vom vedea exact în funcție de prognozele care vor fi realizate”, a afirmat el.

Camera Deputaților a respins în luna mai OUG 2/2020 care prorogă termenul pentru dublarea alocațiilor copiilor la 1 august.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.