Sănătate

Noi cazuri de coronavirus la un abator din Germania

Numărul de cazuri de coronavirus confirmate la un abator din Guetersloh, în landul german Renania de Nord – Westfalia a crescut cu 300 duminică, ajungând la 1331, au anunţat autorităţile locale citate de dpa. Mai erau așteptate rezultatele a circa 250 de teste din cele 6139 efectuate în acest focar de epidemie.

Premierul landului, Armin Laschet, care a vizitat sediul firmei implicate pentru a aprecia situaţia de pe teren, a declarat că nu este nevoie deocamdată de închiderea întregului district. Deși există „un risc enorm de pandemie”, infecţia este clar localizată la abator și nu există o transmitere „semnificativă” către populaţia din zonă, a susţinut el.

Rămâne însă deschisă posibilitatea unei interdicţii generale de circulaţie în regiune, dacă eforturile de a opri răspândirea coronavirusului nu dau rezultatele scontate, a adăugat oficialul. După vizită, Laschet a mai declarat televiziunii ZDF că guvernul din Renania de Nord – Westfalia a închis școlile și grădiniţele, iar alte eventuale măsuri vor fi luate în considerare în zilele următoare.

Toţi angajaţii abatorului sunt în prezent în diferite forme de carantină. Este posibil ca ei să fi transmis virusul prietenilor sau familiilor, care să îl fi răspândit la scară mai mare. Circa 7000 de oameni au primit instrucţiuni de a se izola, însă există dificultăţi de comunicare cu unii lucrători care nu cunosc suficient de bine limba germană.

În ultimele zile, în comunitatea afectată de epidemie au fost trimise efective suplimentare de militari, poliţiști și personal sanitar, pentru a acorda asistenţă la aplicarea măsurilor de carantină.

Sâmbătă, la abator au avut loc proteste în cadrul cărora i s-a cerut proprietarului abatorului, Clemens Toennies, să demisioneze de la conducere. Patronul a insistat să administreze în continuare firma până la ieșirea din criză; Laschet a declarat că se așteaptă ca acesta să se ţină de cuvânt în privinţa schimbărilor necesare și a implementării unor noi reguli pentru condiţii de muncă mai sigure.

Landul Renania de Nord – Westphalia a fost unul din primele afectate grav de epidemia de CoVid-19, dar Laschet a fost unul din liderii din Germania care a inistat pentru măsuri mai puţin stricte de combatere a virusului. Întrebat săptămâna trecută ce spune focarul epidemic de la abatorul Toennies despre relaxarea de până acum în landul pe care îl conduce, el a răspuns că „nu spune absolut nimic, pentru că în ţară au intrat români și bulgari și virusul vine de acolo”. Marţi, responsabilul grupului Toennies pentru criza coronavirusului afirmase că virusul ar fi putut fi adus de muncitori întorși dintr-un weekend prelungit petrecut acasă, în România și Bulgaria.

La nivel naţional, conform Institutului Robert Koch, în Germania s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 687 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar totalul de la începutul epidemiei a urcat astfel la 189.822, dintre care peste 8800 urmate de decese.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.