Social

O nouă campanie de fraudă se desfășoară pe Facebook. Ce este phishing-ul și cum îl eviți?

O nouă campanie de phishing, care are ca țintă utilizatorii Facebook, se propagă pe Facebook, avertizează specialiștii.

O nouă campanie de #phishing (înșelăciune electronică – nota red.), care are ca țintă utilizatorii Facebook, se propagă pe Facebook, avertizează Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (Cert-Ro), pe pagina sa de Facebook.

„Una dintre metodele preferate de atacatori în răspândirea conținutului malițios este aceea de a crea mesaje, e-mailuri sau chiar pagini false, care arată (din punct de vedere vizual) asemănător cu o notificare legitimă. Mai mult, fără o analiză atentă a provenienței mesajului, astfel de campanii pot fi convingătoare. Așa cum se poate observa din capturile paginilor care promovau astfel de conținut, mesajul postat avea ca obiectiv impacientarea utilizatorului, cu privire la blocarea contului personal, pentru răspândirea de informații false sau fraudă”, notează specialiștii.

Ce recomandări fac specialiștii în securitate?

Potrivit sursei citate, pentru a îl reactiva, atacatorii au inclus în text un link care ducea către un site de phishing, unde se colectau datele de autentificare ale contului de Facebook.

„Recomandarea echipei Cert-Ro este, în primul rând, să nu acționăm impulsiv în mediul online și să citim cu atenție textul mesajelor sau a notificărilor pe care le primim. Dacă avem suspiciuni, să verificăm link-urile sau atașamentele pe care urmează să le accesăm cu o soluție de securitate. Dacă ați căzut victimă unei astfel de capcane, vă recomandăm să ne scrieți la alerts@cert.ro sau să ne trimiteți un mesaj pe conturile noastre de social media!”, recomandă reprezentanții instituției.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.