Social

„O otravă care te poate omorî”. Mitropolitul Streza îndeamnă credincioșii să se protejeze de coronavirus

ÎPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, îi îndeamnă pe credincioși să renunțe la frică, dar să respecte regulile de protecție împotriva noului coronavirus, despre care spune că este o boală invizibilă, ca o „otravă care te poate omorî și o poți da și altora”.

„Îi îndemn pe toți să depășească starea de frică. Frica nu este constructivă, este distructivă, frica te poate omorî înaintea bolii. Ne păzim, ne respectăm, ne prețuim unii pe alții, respectând regulile impuse, pentru că nimeni nu poate să știe dacă este sau nu purtător al acestui virus. Dar avem și noi resurse, pentru că s-a observat că, până acum, majoritatea cazurilor au fost vindecate. E o gripă foarte severă și, mai ales, modul de răspândire este alarmant, pentru că nu îl vezi și porți otrava aceasta care te poate omorî și poți să o dai și altora”, a declarat vineri, pentru Agerpres, mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza.

Înaltul prelat se declară îngrijorat de situație și spune că, pentru a asigura protecția enoriașilor, va amenaja un altar de vară în curtea Catedralei Mitropolitane.

„Suntem îngrijorați de situația în sine, însă noi, tot așa facem afară, pentru că, cu cât sunt mai mulți oameni și cu cât trebuie să respectăm și respectăm întocmai regulile impuse, noi facem afară. O să facem și un altar de vară în curtea catedralei, care va rămâne acolo. (…) Nici în catedrală, cât e ea de mare, nu putem face duminica și sărbătorile anului (…), până nu se va termina cu aceste restricții”, a precizat mitropolitul Ardealului.

Întrebat dacă încurajează transmiterea online a slujbelor, mitropolitul Ardealului a spus: „Da, sigur, e un câștig până acum. Iată, cu ocazia aceasta, dintr-o restricție, am reușit să intrăm în casele credincioșilor și sperăm să intrăm și în inimile lor”.

Potrivit sursei citate, niciun preot din mitropolia Ardealului nu s-a îmbolnăvit până acum de CoVid-19, dar există doi preoți din Poiana Sibiului în autoizolare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.