Politică

Un candidat acuză. „Tort, șampanie și bani” pentru următorul mandat al primarului din Ighiu

Traian Rusu, primarul comunei Ighiu, acuzat că vrea să cumpere bunăvoința cetățenilor cu tort, șampanie și bani

Tort, șampanie și 800 de lei pentru tinerii care fac pasul spre căsătorie și 400 de lei pentru cei care împlinesc vârsta de 18 ani, reprezintă prevederile punctului 6 propus pe ordinea de zi pentru ședința Consiliului Local din Ighiu care urmează să aibă loc pe 30 iunie.

Informația a fost dată publicității de Nicolae Bolea, „candidat în cursa internă PLUS la funcția de primar” în comuna Ighiu.

„Sub alte auspicii am fi vorbit de o inițiativă de altfel lăudabilă, însă în condițiile în care comunei Ighiu îi lipsesc cu adevărat proiectele importante, domnul primar recurge la un gest disperat ce «atentează» la inteligența tinerilor din această comună transilvăneană”, afirmă candidatul opoziției în ceea ce a denumit el o „scrisoare publică adresată domnului primar Traian Rusu”.

„Vorbim deci, despre încă o dovadă a slabei valori și calități a managementului administrativ. Atunci când eșuezi să dezvolți planuri durabile și sustenabile care să propulseze comunitatea, încerci să «cumperi» voturi de la cei pentru care nu s-a făcut nimic în cei aproape 16 ani de mandat”, desvăluie proaspătul candidat, care este și consilier local în funcție.

„Comuna Ighiu are nevoie, ca oricare alta de altfel, de măsuri de dezvoltare economice, sociale și culturale. Acest gen de inițiative având ca și scop, desigur, doar adormirea vigilenței cetățenilor atât de importanți”, mai spune consilierul, care precizează în finalul scrisorii că „atât tinerii cât și bunicii lor, vor conștientiza că „premierea” cu sume infime sunt practici de manipulare în vederea obținerii votului o dată la 4 ani”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.