Educație

Bacalaureat 2020. CN Militar din Alba Iulia – 100% promovabilitate; un liceu tehnologic din Apuseni – 0%

Elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a înregistrat și în acest an o promovabilitate de 100% la examenul de Bacalaureat, jumătate din cei 116 absolvenți având media peste 9.

„In corpore” au promovat „examenul maturității” și absolvenții Liceului Teoretic „Sfântul Iosif” Alba Iulia și Liceului German Sebeș, însă aici numărul acestora este mult mai mic, de 4, respectiv 2.

La polul opus, se află Liceul Tehnologic „Țara Moților” Albac, cu cursuri de zi și seral, unde nu a promovat niciun absolvent. De altfel, din cei 40 înscriși, doar 8 s-au prezentat la examen.

Câte 2 reușiți au fost la Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia și Liceul Tehnologic Ocna Mureș, iar 3 la Liceul Tehnologic Jidvei.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Şcolar Județean Alba, rata de promovare, înainte de contestații, este de 69.07%. Din seria curentă, rata de promovare este de 75,19%, iar din seriile anterioare, de 34,22%.

În total au promovat 1.731 de candidați, din 2.506 prezenți. Dintre aceștia, 128 sunt din promoțiile anterioare.

Șapte candidați au obținut media 10, din care câte 2 la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj și Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” și câte unul la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud și Colegiul Național “Avram Iancu” Câmpeni.

Alți șapte candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.