Mozaic

Apel pentru susținerea programul pentru descoperirea mormintelor victimelor regimului comunist

Fundația Doina Cornea, împreună cu societatea de avocați Iordăchescu & Asociaţii, va susține, începând din acest an, programul de cercetări arheologice pentru descoperirea mormintelor și deshumarea victimelor regimului comunist.

„Nu putem avea un viitor fără să ne cunoaștem trecutul, fără să ne asumăm greșelile trecutului. Și ar mai trebui ceva: să ne cerem iertare! Noi cetățenii, în numele nostru, că am lăsat să se întâmple astfel de orori, că, poate, am stat indiferenți în timp ce semenii noștri erau arestaţi, torturaţi, uciși mișelește. Statul, în numele statului român și a succesiunii de conduceri ale acestuia – conduceri care au provocat crimele, care poartă vina acestor crime”, afirmă Leontin Horaţiu Iuhas, membru fondator al fundației „Doina Cornea”.

„Marius Oprea este omul care face ceea ce trebuie, spune ceea ce gândește, indiferent de conjuncturi politice sau de orgolii și vanități rănite. Datorită curajului său a fost îndepărtat din Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc – institut care nu ar fi existat fără aportul lui”, afirmă avocatul Eugen Iordăchescu.

„Nu e pentru prima oară când plătesc pentru vina de a spune ce gândesc și a acționa în consecință. Dar suferă de astă dată și morții de la Periprava, Târgu Ocna ori Balta Brăilei și din alte locuri, pe care nu îi mai pot aduce la lumină în acest an, alături de colegul meu Gheorghe Petrov, care e pe cale de a fi scos pe făraș și el de la IICCMER. Va fi, după toate probabilitățile, primul an fără arheologia crimelor comunismului, din 2006 încoace”, a declarat și istoricul Marius Oprea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.