Social

Liderul PLUS, candidat la președinția Consiliului Județean din partea Alianței USR-PLUS

Liderul PLUS Alba intră în bătălia pentru șefia județului în numele alianței USR-PLUS

Co-președintele Alianței USR-PLUS Alba, Mihail David, liderul organizației județene PLUS, și-a lansat joi candidatura pentru președinția Consiliului Județean (CJ), din dorința, potrivit acestuia, de a contribui la schimbarea profundă a comunității din care face parte și de a arăta că se poate face politică și administrație în interesul cetățenilor.

„Suntem la începutul unui drum dificil, dar știm că alături de oamenii de bine din toate localitățile din Alba vom reuși să oferim o alternativă viabilă și să arătăm că se poate face politică și administrație în interesul cetățenilor. (…) Îmi doresc să contribui la schimbarea profundă a comunității din care fac parte și am convingerea că implicarea în viața socială înseamnă și faptul de a contribui la dezvoltarea comunității. România trebuie să se dezvolte într-un mod sănătos pe termen lung. (…). Însă doar atunci când vom reuși să legăm politicile, transparența și resursele de la nivel european cu cele de la nivel național și local, vom putea cu adevărat să schimbăm România în bine. Pentru un viitor aici, acasă, pentru fiica mea, dar și al nostru al tuturor, am decis să îmi asum candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Alba din partea Alianței USR-PLUS”, a afirmat Mihail David.

Acesta a susținut că are alături o echipă de oameni competenți, profesioniști și integri, împreună cu care va încerca să atragă investitori și de a se înființa astfel noi locuri de muncă, pentru a crește nivelul de trai și pentru a face posibilă întoarcerea acasă a celor care au emigrat în alte țări, din cauza sărăciei și a corupției din România.

„În contextul revenirii acasă, în Uniunea Europeană, a unor diverse situri de producție, ne asumăm ca județul Alba să devină un punct strategic care poate atrage aceste investiții, care poate să creeze locuri de muncă aici, acasă. Acest lucru nu va permite doar o creștere a nivelului de trai al cetățenilor din județul Alba, ci va permite și întoarcerea acasă a Diasporei, care, în ultimii 30 de ani, a plecat nu din cauza unui război sau altor cataclisme, ci din cauza sărăciei și a corupției”, a spus Mihail David.

În vârstă de 34 de ani, Mihail David lucrează în mediul privat ca director general adjunct la o firmă din domeniul transportului de marfă și logistică, activând, de aproape 13 ani, în voluntariat în mediul ONG. În 2017 a devenit voluntar al Platformei România 100, asociația fondată de foști membri ai Guvernului Cioloș, iar la începutul lui 2018 a fondat prima Comunitate Locală din România, RO100 Alba Iulia. După lansarea PLUS, a devenit membru al organizației județene Alba, al cărei președinte a devenit în 2019. Este membru în echipa Comisiei Naționale de Politici Publice, Economie și Antreprenoriat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.