Mozaic

România va primi 80 de miliarde de euro pentru construirea de spitale și relansarea economiei

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat că România va primi 80 de miliarde de euro din bugetul Uniunii Europene.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, indicând construcția de spitale, școli, modernizarea marilor sisteme publice, precum și reconstrucția economică.

„După discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare. Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relansare, pentru revigorare economică”, a declarat Iohannis, la Bruxelles, la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului European.

Şeful statului a adăugat că pentru punerea în practică a planului pentru bugetul comunitar multianual 2021 – 2027, Guvernul Orban lucrează de la începutul anului. „În cel mai scurt timp, va fi finalizat, pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică”, a spus Iohannis.

El a descris finanțarea obținută de România drept „un rezultat frumos”. „Este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european și vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României”, a punctat el.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.