Economie

Funcționar de la Drumuri și Poduri, cercetat pentru luare de mită

Un funcționar de la Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj – Secția Drumuri Naționale Alba este cercetat penal după ce ar fi primit o mită de 8.000 de lei de la o firmă care exploatează masă lemnoasă, pentru a deszăpezi un drum închis, facilitând astfel accesul utilajelor.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba, transmis miercuri, au fost efectuate cercetări în urma cărora s-a reținut că, în luna martie, funcționarul public „a solicitat şi primit” banii printr-un intermediar, de la administratorul firmei.

„Mita a fost oferită funcționarului pentru a efectua un act în legătură cu atribuțiile sale de serviciu, respectiv a dispus efectuarea deszăpezirii pe un sector de drum închis circulației rutiere (Transalpina – nota red.), facilitând transportul de material lemnos pe acel sector de drum”, precizează comunicatul.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, miercuri, punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei doi, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită și, respectiv, pentru dare de mită. Suspecții sunt audiați la sediul acestei unități de parchet, fiind cercetați în stare de libertate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.