Administrație

Dorin Nistor: Parcul Tineretului din Sebeș, inundat de ploi, este încă în garanție

Ploile abundente căzute în ultimele zile în Sebeș au determinat creșterea nivelului pânzei freatice, afectând atât subsolurile din gospodăriile oamenilor, cât și spațiile publice. Aceasta este și situația din Parcul Tineretului, informează primarul localității, Dorin Nistor.

„Membrana care hidroizolează întreaga fundație a lacului din Parcul Tineretului, s-a desprins în anumite zone, cauza evidentă fiind creșterea nivelului pânzei freatice”, explică edilul, care precizează că „suprafața totală a lacului din zona centrală a orașului depășește 5.800 mp, iar prin intermediul lucrărilor de reamenajare, finalizate anul trecut, a fost înlocuită soluția tehnică tradițională cu cea realizată din membrane PVC, având mai multe funcțiuni, inclusiv aceea de a facilita intervențiile de ecologizare a apei. De asemenea, a fost coborâtă cota malurilor, pentru a se reduce nivelul de periculozitate”.

Primarul municipiului Sebeș dă asigurări că, în zilele următoare, vor avea loc intervenții pentru soluționarea acestei probleme tehnice.

Parcul Tineretului este un proiect important al Sebeșului, iar lucrările, în ansamblul lor, beneficiază de garanție. Executantul și-a declarat „deplina disponibilitate pentru remedierea problemei”, mai spune Nistor.

„Parcul Tineretului, completat de frumusețea lacului, face parte din patrimoniul Sebeșului nostru. Avem convingerea că în cel mai scurt timp ne putem delecta, din nou, cu imaginea curată a lacului care oglindește această zonă, făcând plimbările în parc mult mai plăcute. Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, a încheiat primarul Dorin Nistor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.