Social

Arafat: „Oamenii trebuie să se vaccineze împotriva gripei, altfel am putea să ne trezim cu CoVid-flu”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat,îi îndeamnă pe români să se vaccineze împotriva gripei, pentru nu ajunge într-o situație greu de gestionat.

Raed Arafat a afirmat, duminică seară, că apariția unui vaccin anti-CoVid-19 nu va rezolva instantaneu situația.

„Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să oprești răspândirea”, a declarat Raed Arafat, duminică seară, la Antena 3.

Arafat recomandă vaccinarea împotriva gripei sezoniere

Acesta a precizat că România s-a înscris pe lista țărilor care au comandat un eventual vaccin. Raed Arafat recomandă persoanelor, mai ales celor din grupele de risc, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, pentru a evita riscul de a avea și coronavirus și gripă.

„Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu CoVid am putea să ne trezim de fenomenul CoVid-flu și va fi foarte greu și pentru medici”, a mai declarat Arafat.

Comisia Europeană ar urma să cumpere vaccinul pentru statele membre

Comisia Europeană a încheiat vineri discuțiile preliminare cu o companie farmaceutică pentru achiziționarea unui potențial vaccin împotriva CoVid-19.

Contractul avut în vedere cu Sanofi ar oferi posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziționeze vaccinul. Odată ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur și eficace împotriva coronavirusului, Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achiziționarea a 300 de milioane de doze, în numele tuturor țărilor membre ale UE.

Instituția europeană va continua discuțiile cu alți producători de vaccinuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.