Mozaic

Pensiile vor crește de la 1 septembrie. Acum se fac scenarii cu privire la procent

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a declarat, luni, la Alba Iulia, că pensiilor vor crește „cu siguranță” de la 1 septembrie, fără a preciza și procentul de majorare, menționând că se fac „mai multe scenarii” în acest sens.

„Pensiile vor crește. Este și o obligație și o determinare pe care o avem ca în pofida situației generate de pandemie, cu efect direct asupra economiei, să facem ce trebuie făcut pentru ca românii să aibă pensiile crescute de la 1 septembrie și acesta este un angajament ferm pe care Guvernul îl face. Mai avem câteva zile până când Ministerul Finanțelor va termina evaluarea – eu am obiceiul să vorbesc despre cifre, sume și decizii doar când am în față toate elementele. Se fac, într-adevăr, mai multe scenarii, dar nu are sens să vă confirm sau să vă înaintez alte cifre, pentru că nu aceasta este abordarea pe care eu, personal, o am. Aștept ca Ministerul Finanțelor să ne pună la dispoziție evaluarea necesară cu privire la încasările în buget în această perioadă deosebit de dificilă din economie și, în funcție de ceea ce găsim, cu toată transparența, vom explica ce se poate face, în ce calendar și așa mai departe”, a afirmat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a adăugat că „pensiile vor crește cu siguranță”, pentru că Guvernul își dă „seama de nevoile pe care le au pensionarii, de a-și acoperi toate cheltuielile necesare”.

Violeta Alexandru s-a aflat luni într-o vizită de lucru în județul Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.