Politică

Nume noi pe lista propusă de liberali pentru Consiliul Local Alba Iulia

Mai multe nume noi se află pe lista cu propunerile pentru Consiliul Local Alba Iulia a PNL, pe care se mai regăsesc pe poziții considerate eligibile doar patru dintre cei aleși la precedentele alegeri, potrivit prezentării făcute, joi, într-o conferință de presă, de conducerea județeană.

Lista, care ar urma să fie depusă, potrivit preşedintelui PNL Alba, europarlamentarul Mircea Hava, pe 15 sau 17 august, este deschisă de actualul viceprimar cu atribuţii de primar Voicu Paul, care este şi candidatul liberalilor pentru funcţia de primar.

Poziţia secundă este ocupată de Ionuţ Fulea, consilier judeţean timp de patru mandate. Cunoscutul interpret de folclor ocupă în prezent funcţia de director la Asociaţia APA Alba şi este vicepreşedinte al Biroului Local Alba Iulia al PNL.

„Să nu considerăm că renunţ la Consiliul Judeţean ca să obţin ceva de la Consiliul Local. (…). Intru în CL din dorinţa de a face mai multe pentru municipiul în care locuiesc şi trăiesc, pentru a sprijini o echipă care, din punctul meu de vedere, este foarte solidă şi foarte serioasă. (…). Nu intru în CL pentru a obţine funcţii, nu sunt interesat de acest lucru. Am intrat în această bătălie neavând nicio pretenţie politică de la Voicu Paul, de la Mircea Hava”, a declarat Ionuţ Fulea, întrebat de jurnalişti dacă vizează o funcţie de viceprimar.

Printre noile propuneri se află şi persoane care nu erau cunoscute anterior ca având o activitate politică, aşa cum ar fi asistenta şefă a Secţiei Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Marcela Vîlcan, decanul Facultăţii de Ştiinţe Exacte a Universităţii „1 Decembrie 1918”, Corina Rotar, şi Emanuel Drăguşin, fost jurnalist, aflaţi pe poziţiile 7, 8 şi 12.

Pe lista cu propuneri se află şi actualii viceprimari interimari, Raul Tudorașcu și Gabriel Lupea, pe pozițiile 4 și 5, precum și șeful Inspectoratului Școlar Județean, Cornel Sandu, pe 6, aflați în CL de mai multe mandate.

Liderul liberalilor din Alba, Mircea Hava, s-a arătat convins că, potrivit sondajelor, PNL „va trece” de actualul număr de mandate, 12, susţinând că ar putea fi câştigate „chiar 15”.

„După sondaje, vom trece de actualul număr de mandate. Am crescut un pic faţă de penultimul sondaj, realizat în martie. La 35% pe România, noi (PNL Alba – nota red.) mai avem 15-20% în plus”, a spus Hava.

Fostul primar al municipiului Alba Iulia s-a arătat convins şi că locul său va fi luat de Voicu Paul, interimar actualmente.

„Pentru ca un primar să lucreze cu un partener serios cu care să discute lista de investiţii, proiecte etc, este obligat să aibă un Consiliu Local cu care să colaboreze. Avem pe listă profesionişti, oameni care sunt realizaţi, oameni care au arătat la fiecare loc de muncă expertiza pe care o au”, a afirmat Voicu Paul.

La alegerile precedente, PNL a obținut în Alba Iulia 12 mandate de consilier local, fiind urmat de PSD, cu 5, ALDE, cu 2, PMP, cu 1 mandat, și un independent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.