Social

Pagubele produse de inundațiile de la sfârșitul lunii iulie se ridică la peste 18 mil. lei

Peste 18,8 milioane de lei reprezintă valoarea totală a pagubelor produse luna trecută în mai multe localități din Alba, ca urmare a precipitațiilor abundente, cele mai însemnate, de peste 12,2 milioane de lei, fiind înregistrate în comuna Ighiu.

Potrivit unui raport de sinteză solicitat de Agerpres, joi, Instituţiei Prefectului Alba, în intervalul 17-23 iulie s-au produs creşteri semnificative ale nivelurilor şi debitelor cursurilor de apă, iar pe anumite areale au avut loc scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe unele cursuri necodificate şi nesupravegheate hidrometric.

„Cantităţile de precipitaţii căzute în cele 7 zile au depăşit de 1,3-2 ori precipitaţiile lunare multianuale caracteristice pentru luna iulie la majoritatea posturilor din administrare”, menţionează sursa citată.

Drept consecinţe ale acestor fenomene, s-au produs pagube în 21 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, inclusiv în oraşele Alba Iulia, Aiud şi Sebeş. Valoarea totală a pagubelor se ridică la suma de 18.813.000 lei, potrivit situaţiei întocmite în urma deplasării în teren a comisiilor de specialitate numite prin ordinul prefectului.

Comuna Ighiu, cu localităţile Ighiel, Ighiu, Şard şi Ţelna, a fos cea mai afectată, valoarea pagubelor depăşind 12,2 milioane de lei. Urmează comuna Stremţ, unde revărsarea râului Geoagiu şi scurgerile de pe versanţi au provocat pagube de peste 1,1 milioane de lei.

Tot la peste 1,1 milioane de lei se ridică şi valoarea pagubelor produse de calamităţile naturale în intervalul menţionat în Întregalde, în satele Ghioncani, Ivăniş, Întregalde, Modoleşti şi Tecşeşti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.