Social

Polițiștii din Aiud au confiscat peste 260 de metri cubi de lemn

Fotografie de arhivă

Peste 260 metri cubi de material lemnos au fost confiscați valoric de polițişti în urma unor acțiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Polițişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialişti silvici, au efectuat un control în fondul forestier proprietate publică, având ca scop verificarea modului de eliberare şi completare a documentelor de proveniență şi însoțire a materialelor lemnoase de către emitenți.

„Astfel, polițiştii au constatat faptul că un agent economic din comuna Valea Lungă ar fi emis mai multe avize de însoțire a mărfii, pentru cantitatea de 238,9 metri cubi de material lemnos, din alte locuri decât cele corespunzătoare provenienței reale”, se menționează în comunicat.

Agentul economic a fost sancționat contravențional, iar complementar s-a dispus confiscarea valorică a celor 238,9 de metri cubi de material lemnos.

De asemenea, polițiştii Serviciului de Ordine Publică, ai Secției 3 Poliție Rurală Aiud, împreună cu specialişti silvici, au constatat că la o societate comercială din Aiud, specializată în depozitarea, prelucrarea şi comercializarea lemnului, între stocul faptic şi cel scriptic al materialului lemnos există o diferență de 21,61 metri cubi.

Şi în acest caz, societatea comercială a fost sancționată contravențional şi s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.