Administrație

Autoritățile județene spun că modernizarea DJ 750C din Apuseni o necesitate pentru revitalizarea zonei

Autoritățile județene din Alba au în vedere modernizarea DJ 750C, care face legătura între localitățile de pe Valea Arieșului și orașul Teiuș, o zonă cu un potențial turistic insuficient valorificat din cauză stării tehnice precare a drumului.

Întruniți în ședință ordinară, consilierii județeni din Alba au aprobat, joi, justificarea impactului Proiectului „Reabilitare și modernizare drum județean DJ 750C: Sălciua de Sus (DN 75) – Dealu Caselor – Valea Largă – Vale în Jos – Ponor – Râmeț – Valea Mănăstirii – Geoagiu de Sus – Stremț – Teiuș (DN 1)” asupra dezvoltării socio-economice la nivel județean/regional.

Proiectul este cuprins în lista proiectelor de infrastructură de transport propuse ca prioritare la nivelul Regiunii Centru pentru finanțare din POR 2021-2027, aprobată prin Hotărârea Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru nr. 10 din 15 iulie. De asemenea, în prezent este în elaborare Strategia de dezvoltare a județului Alba pentru perioada 2021- 2027, iar proiectul este inclus în portofoliul de proiecte aferent strategiei.

Drumul în cauză, în lungime de peste 41 de kilometri, porneşte din DN 75 – localitatea Sălciua şi ajunge în oraşul Teiuş, facilitând legătura dintre microregiunea Munții Apuseni (în NV județului Alba) şi microregiunea Valea Mureşului (în centrul județului Alba).

„Zona traversată de DJ 750C are un potențial turistic insuficient valorificat, din cauza stării tehnice precare a drumului județean, în condițiile în care în zonă există obiective turistice deosebite”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat joi. În acest context, modernizarea acestui drum este considerată o necesitate şi o oportunitate pentru revitalizarea zonei Munților Apuseni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.