Mozaic

Ministrul Transporturilor promite încă 25 de km din Autostrada Transilvania. Din luna septembrie

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a făcut vineri o vizită în județul Sălaj

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, la Satu Mare, că în luna septembrie se va deschide traficului rutier o porțiune de 25 de km din Autostrada Transilvania.

„Astăzi lucrăm pe aproximativ 240 de km de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare. Până la sfârşitul anului, credem că vom reuşi să dăm ordinele de începere efectivă a lucrărilor pe încă 60-70 de km de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare, ceea ce ar însemna ca în anul 2020 să se lucreze efectiv pe şantierele din România pe aproximativ 300 de km. Vă asigur că, în acest an, Autostrada Transilvania va avea dați în trafic 25 de km de autostradă în luna septembrie. Pot să afirm cu toată responsabilitatea acest lucru, pentru că cei 5,5 km între Biharia şi Borş sunt recepționați, iar cei 18 km, plus descărcarea de la Chețani, sunt în proporție de 98-99% finalizați. Aşadar, la începutul lunii septembrie vom circula pe încă 25 de km de autostradă din Autostrada Transilvania”, a declarat Bode într-o conferință de presă.

El a mai spus că îşi doreşte ca cei 40 de kilometri de autostradă dintre Sebeş şi Turda să fie finalizați în acest an.

„Aici depinde foarte mult de mobilizarea antreprenorilor. Un antreprenor este mobilizat şi are un progres de peste 90%. Celălalt, din păcate, nu are o mobilizare foarte bună şi aici săptămânal avem discuții cu ei pentru a reuşi să îi determinăm să se mobilizeze pentru a se încadra în termenul asumat”, a adăugat ministrul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.