Social

Patru asistente de la SJU Alba Iulia au fost testate pozitiv la întoarcerea din concediu

Patru asistente din secții diferite ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia au fost confirmate cu noul coronavirus, după ce au fost testate, potrivit unei proceduri interne a unității, la întoarcerea din concediul de odihnă, a declarat marți, pentru Agerpres, managerul Diana Mârza.

Potrivit managerului SJU Alba Iulia, cele patru asistente nu au revenit la serviciu înainte de primirea rezultatului testului și nu au avut astfel contact cu colegi sau pacienți.

„Avem o procedură internă, potrivit căreia angajații care revin dintr-un concediu mai lung de șapte zile sunt testați anterior reluării activității. Cele patru asistente – două de la Chirurgie, una de la UPU și o alta de la Recuperare Neurologică – nu au apucat să intre în spital”, a explicat Diana Mârza.

Ea a adăugat că pacienții sunt testați la internare, iar acolo unde este cazul unei internări mai îndelungate, se repetă procedura la șase zile.

„Am avut de la începutul pandemiei în total patru pacienți care inițial au fost negativi, iar în timpul internării s-au pozitivat”, a spus Diana Mârza.

De asemenea, potrivit managerului, la SJU Alba Iulia au loc testări periodice ale angajaților în secțiile în care sunt tratați pacienți infectați cu CoVid-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.