Mozaic

Primele rachete sol-aer „Patriot” sosesc în România. Ele vor contribui la creșterea capacității noastre defensive

Sistem Patriot aflat în dotarea forțelor aeriene germane în august 2005

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, miercuri, că în luna august au început să sosească în România o parte din echipamentele principale din compunerea primului sistem „Patriot” de rachete sol-aer cu bătaie mare care va intra în dotarea Forțelor Aeriene Române.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis Agerpres, echipamentele şi materialele aferente vor fi transportate la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia, județul Constanța, unde se va desfăşura testarea de acceptanță şi recepția a primului sistem de rachete.

„Testarea de acceptanță se va finaliza în a doua parte a lunii octombrie, fiind urmată de etapa de instruire a personalului din Regimentul 74 Patriot pe configurația specifică echipamentelor livrate României”, se precizează în comunicat.

Sursa citată menționează că pe parcursul anului 2021 va continua instruirea colectivă a echipajelor, cu asistență din partea militarilor SUA, în vederea formării deprinderilor de operare și mentenanță, respectiv perfecționării tehnicilor, tacticilor și procedurilor necesare utilizării sistemului.

„Prin intrarea în dotare a sistemelor de rachete sol-aer cu bătaie mare Patriot, Armata României își va crește capacitatea defensivă și de descurajare, asigurându-se o mai bună apărare a spațiului aerian național, parte a spațiului aerian al NATO. Aceste echipamente au fost precedate de transporturi terestre, aeriene și maritime ale unor echipamente de sprijin logistic, comunicații, echipamente și dispozitive de testare, precum și echipamente de instruire prin simulare din cadrul sistemului Patriot”, mai precizează MApN.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.