Politică

Daniel Breaz își descoperă vocația de independent: „PSD aproape nu mai contează!”

Senatorul Daniel Breaz, fost ministru al Culturii, care și-a anunțat vineri demisia din Partidul Social Democrat, în care a activat peste două decenii, afirmă că își va continua activitatea ca independent, negând că ar fi interesat să candideze la viitoarele alegeri parlamentare pe listele Partidului Național Liberal.

„A fost o mișcare pe care am făcut-o din cauza faptului că, atunci când am tras diverse semnale de alarmă în PSD, nu am fost luat în considerare. (…) Îmi continui activitatea independent. Voi face politică pentru cetățeni și merg mai departe”, a declarat presei Daniel Breaz vineri după-amiaza, la un eveniment organizat în comuna sa natală, Mihalț, la care au fost prezenți, de asemenea, și liderii județeni ai PNL, precum și ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

El s-a arătat nemulțumit că, în ultimii ani, PSD a ajuns „aproape să nu mai conteze” la nivelul județului Alba, precum și de momentul în care a fost anunțată moțiunea de cenzură.

„Să depui o moțiune de cenzură în ianuarie, să dai jos un guvern după trei săptămâni, să vii să pui tot aceeași oameni, același guvern, să vii din nou, acum, să depui o moțiune de cenzură, nu are nicio logică. Cu trei luni înaintea alegerilor generale, adică se fac niște lucruri total fără cap. Am o altă construcție”, a susținut senatorul.

Întrebat de jurnaliști dacă va candida la viitoarele alegeri parlamentare pe lista PNL, Breaz a răspuns că vrea coerență.

„Haideți să lăsăm bursa zvonurilor. V-am spus: a fost o decizie pe care am luat-o după 21 de ani de membru al PSD, motivele le-am explicat foarte clar. Vreau și vreau coerență”, a conchis senatorul.

La întrebarea insistentă dacă totuși își mai dorește un mandat de parlamentar, Daniel Breaz a menționat că nu poate să spună în momentul de față ce mai dorește.

„Îmi doresc din poziția de rector (al Universității 1 Decembrie 1919 Alba Iulia – nota red.) ca admiterea de toamnă să fie foarte bună pentru universitate, universitatea să se dezvolte, să avem cât mai mulți studenți la Alba Iulia”, a conchis acesta.

În ceea ce îl privește pe liderul liberalilor din Alba, europarlamentarul Mircea Hava, prezent, de asemenea, la evenimentul desfășurat în Mihalț, acesta a susținut că PNL nu are nicio ofertă pentru Breaz.

„E problema lui (de ce a demisionat – n.r.). (…) Oamenii pot să treacă dintr-o parte în alta. PNL-ul nu are nicio ofertă. (…) Nu există nicio ofertă pentru Senat, pentru Camera Deputaților. El a dorit să plece, are motivele lui”, a declarat Mircea Hava.

Acesta a mai spus că nu poate să dea asigurări că Breaz nu se va regăsi, totuși, pe listele PNL la viitoarele alegeri.

„Nu, eu nu pot să dau asigurări de genul ăsta. (…). Un partid se dezvoltă și crește așa cum crede el”, a mai declarat Mircea Hava.

Senatorul Daniel Breaz a anunțat vineri că a demisionat din PSD, explicând că nu mai poate face parte dintr-un partid „lipsit de identitate” și „distanțat, considerabil, de binele societății”, care, în formula actuală, „are vocația de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.