Administrație

Digitalizarea administrației. Peste 700.000 de utilizatori s-au înscris în platforma Ghișeul.ro

Autoritatea pentru Digitalizarea României informează că, până în prezent, peste 700.000 de utilizatori s-au înscris în platforma Ghișeul.ro.

Utilizatorul cu numărul 700.000 este o persoană fizică din Timișoara care și-a achitat taxele locale prin intermediul platformei, se arată într-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

De la începutul anului, peste 207.000 de utilizatori s-au înscris pe www.ghiseul.ro, cel mai mare număr de la lansarea acestui serviciu, în 2011.

„Totodată, începând cu luna ianuarie a acestui an, prin intermediul platformei s-au făcut 679.587 plăți, în condițiile în care pe tot parcursul anului 2019 a fost realizat un total de 484.824 plăți. În perioada ianuarie – august 2020, numărul total al încasărilor a depășit 317 milioane de lei, dublu față de totalul încasărilor din anul 2019. Peste 50 de noi tipuri de plăți au fost adăugate recent, ca urmare a interconectării cu Spațiul Privat Virtual administrat de ANAF și prin adăugarea posibilității de a achita noi servicii publice precum transportul în comun, salubritatea, energia termică, apa sau canalizarea. În curând, vor putea fi achitate și contravaloarea pașapoartelor, a certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere”, precizează sursa citată.

Autoritatea pentru Digitalizarea României încurajează cetățenii să utilizeze mijloacele online de plată, eliminând astfel riscurile sanitare asociate pandemiei de CoVid-19.

Ghișeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținută de APERO – Asociația pentru Plăți Electronice din România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.