Social

Escrocii care făceau comenzi pe internet, audiați de polițiștii din Alba

15 persoane bănuite că ar fi comandat, prin internet, bunuri în valoare de peste 60.000 de lei, pe care nu le-au mai plătit, sunt audiate miercuri de polițiștii din Alba, care, de asemenea, au indisponibilizat o serie de produse identificate la domiciliul acestora, precum și peste 4.000 de euro și 8.500 de lei.

„În urma perchezițiilor care au avut loc azi, 26 august, la persoane bănuite de înșelăciune prin internet, au fost indisponibilizate mai multe bunuri în legătură cu care există suspiciunea că provin din infracțiuni. Polițiștii au ridicat și importante sume de bani. La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost conduse 15 persoane care vor fi audiate și față de care vor fi dispuse măsuri legale”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Mai exact, cu ocazia perchezițiilor au fost identificate produse electronice, electrocasnice, de uz gospodăresc, articole sportive, produse cosmetice, jucării, articole vestimentare, tablete, telefoane și cartele telefonice. Polițiștii au ridicat și indisponibilizat și 4.030 de euro și 8.519 de lei.

Spuneau că achită mărfurile prin ordin de plată

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au efectuat miercuri dimineața 17 percheziții în comunele Şona și Jidvei, precum și în municipiul Blaj, la persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune.

„Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat bănuiala rezonabilă că în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, 16 persoane, din comunele Şona și Jidvei și din municipiul Blaj, ar fi efectuat un număr de 174 de comenzi on-line, pentru a achiziționa diverse bunuri, selectând, ca și modalitate de plată, «ordin de plată», fără ca plățile să mai fie efectuată în termenul de 15 zile de la validarea comenzii. În acest fel, ar fi fost înșelate peste 70 de societăți care comercializează bunuri on-line, prejudiciul total fiind estimat la peste 60.000 de lei. Totodată, în urma investigațiilor, polițiștii au constatat că alte două persoane ar fi instigat sau ar fi sprijinit persoanele vizate de anchetă, la săvârșirea faptelor de înșelăciune”, a transmis IPJ Alba.

La percheziții, alături de polițiștii de investigare a criminalității economice au participat polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, ai polițiilor municipale Alba Iulia, Blaj, Sebeș și Aiud, ai Poliției Orașului Câmpeni, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.