Social

Percheziții în Blaj, Jidvei și Șona. Suspecții ridicau de la curieri produse pentru care nu au plătit

Polițiștii din Alba efectuează miercuri dimineața 17 percheziții în Blaj, Jidvei și Șona la persoane bănuite că ar fi comandat, prin internet, bunuri în valoare de peste 60.000 de lei, pe care nu le-au mai plătit, fiind prejudiciate, astfel, zeci de societăți care comercializează online diverse produse.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, 16 persoane ar fi efectuat 174 de comenzi on-line, pentru a achiziționa diverse bunuri (electrocasnice, bunuri de uz casnic, mobilier, obiecte vestimentare, triciclete etc), selectând, ca și modalitate de plată, «ordin de plată», fără ca aceasta să mai fie efectuată în termenul de 15 zile de la validarea comenzii. La ridicarea coletelor, de la firmele de curierat, persoanele vizate de anchetă ar fi folosit date și identități false sau ale unor persoane care nu aveau nicio legătură cu comenzile și ar fi evitat ca acestea să le fie livrate la domiciliu, stabilind, telefonic, cu reprezentantul firmei de curierat, alte locuri de întâlnire”, se menționează într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

În acest fel, ar fi fost înșelate, potrivit sursei citate, peste 70 de societăți care comercializează bunuri on-line, cu sume cuprinse între 1.000 și 20.000 de lei, prejudiciul total fiind de peste 60.000 de lei.

Totodată, în urma investigațiilor, polițiștii au constatat că alte două persoane ar fi instigat sau ar fi sprijinit persoanele vizate de anchetă la săvârșirea faptelor de înșelăciune.

La percheziții, alături de polițiștii de investigare a criminalității economice, participă polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, ai polițiilor municipale Alba Iulia, Blaj, Sebeș și Aiud, ai Poliției Orașului Câmpeni, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.