Social

O cincime din numărul total de cazuri de CoVid-19 din județ sunt active

O cincime din cele 1.165 de cazuri de infectare cu CoVid-19 depistate în Alba de la începutul pandemiei sunt active în prezent, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Astfel, din cele 1.165 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus, 897 au fost declarate vindecate, iar 45 au decedat.

Miercuri erau în Alba 223 de cazuri active, ceea ce reprezintă cam o cincime din numărul total înregistrat în județ, de la primul caz apărut, în 18 martie.

La cea mai recentă raportare, miercuri, au fost anunțate de către DSP 23 de noi cazuri.

„Peste jumătate din cazurile nou apărute reprezintă contacți de familie ai unor cazuri vechi, care au dezvoltat simptomatologie, unii mai ușoară, alții mai accentuată și au solicitat, conform recomandărilor naționale, testare la domiciliu. Este important de reținut că, la această oră, în județ nu avem focare industriale, de colectivitate, doar focare familiale”, a transmis directorul executiv al DSP, Alexandru Sinea.

Potrivit acestuia, în județ nu mai era, miercuri, niciun pacient infectat cu CoVid-19 internat pe Secția ATI.

Numărul total de teste efectuate în Alba a depășit 60.100, dintre care marți au fost prelucrate 771, dintre acestea 524 la DSP și 246 la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.