Social

DSP Alba face bani din testele contra-cost. A adunat aproape o jumătate de milion de lei

Aproape 480.000 de lei a încasat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba în urma testelor contra-cost pentru noul coronavirus, în general de la persoane care urmau să plece în concediu în afara țării, fiind depistați cu CoVid-19 mai puțin de 2% dintre solicitanți.

Potrivit unor informații furnizate, joi, Agerpres, „valoarea totală a încasărilor din testarea la cerere, până la finele lunii august, este de 479.750 de lei. Numărul persoanelor testate la cerere este de 2.853, iar cel al testelor la cerere – de 3.210, deoarece unele persoane au solicitat mai multe testări”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Alba, Ioana Presecan.

Potrivit acesteia, au fost confirmate cu noul coronavirus 56 de persoane. Asta înseamnă că 1,96% dintre cei care au solicitat contra cost testare la cerere au fost pozitivi.

În Alba, până joi, au fost înregistrate 1.179 de cazuri pozitive; cele mai recente – 14. Un număr de 912 persoane s-au vindecat, iar 46 au decedat. Joi, cazuri active erau 221. În total au fost prelucrate în județ 60.788 de teste.

Testarea contra-cost a început în Alba în 14 iulie. Un test este 250 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.