Economie

Trei elevi de la Colegiul Național Militar au fost confirmați cu noul coronavirus

Fotografie de arhivă

Trei elevi de clasa a IX-a de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, proveniți din Alba, Maramureș și Mureș, au fost testați pozitiv pentru coronavirus, iar colegii cu care au intrat în contact au fost izolați, urmând ca luni să se decidă cum anume se vor desfășura cursurile la această unitate de învățământ aflată, până duminică, în scenariul verde.

Reprezentanți ai unității militare de învățământ au precizat duminică seara, pentru Agerpres, că toți elevii colegiului, în număr de 460, au fost testați, deocamdată fiind primite rezultatele doar pentru o parte dintre aceştia. Pentru trei elevi din clasa a IX-a, toți asimptomatici, rezultatul testului a fost pozitiv. Cei trei au fost imediat izolați la infirmieria şcolii, de unde, apoi, au fost preluați de părinți, urmând să stea în izolare în următoarele două săptămâni.

La rândul lor, colegii cu care au fost cazați în dormitor se află, în prezent, în izolare în cadrul unității, au menționat reprezentanții colegiului.

Până duminică, scenariul luat în calcul pentru Colegiul Național Militar din Alba Iulia era cel verde, cu prezența fizică a elevilor la cursuri. Urmează ca luni să se ia o decizie cu privire la modul în care va debuta anul şcolar la această unitate.

Un număr de 120 de elevi din 24 de județe şi din municipiul Bucureşti au fost admişi în acest an în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Una din cele mai prestigioase unități de învățământ din Alba, colegiul a fost înființat în urmă cu peste un secol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.