Educație

Patru cazuri de CoVid-19 testate la Colegiul Militar. 40 de elevi sunt în carantină

Numărul cazurilor de infectare cu CoVid-19 depistate în rândul elevilor de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, după prelucrarea tuturor celor 463 de teste, este de patru, contacții acestora, circa 40, fiind carantinați în interiorul unității de învățământ

Potrivit unei declarații făcute luni pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituției, Ioana Popa, inițial au fost depistați pozitiv trei elevi de clasa a IX-a, din Alba, Maramureș și Mureș. Un al patrulea caz, un tânăr din Bistrița Năsăud, a fost identificat în rândul elevilor de clasa a XII-a.

Cei patru elevi, care sunt asimptomatici, au fost preluați de părinți și duși acasă, urmând să stea în izolare până la vindecare. Contacții acestora, aproximativ 40 de colegi de dormitor, sunt în carantină în internatul colegiului.

Cu excepția celor depistați pozitiv și a contacților acestora, restul elevilor au fost prezenți luni în sălile de clasă, conform scenariului verde aprobat anterior pentru această unitate de învățământ.

Potrivit Ioanei Popa, este așteptată o decizie „de la nivel central cu privire la cursul de acțiune” care va fi adoptat.

Efectivul de elevi a fost testat ținând cont de faptul că aceștia provin din aproape toate județele și sunt cazați în internat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.