Educație

Elevii Colegiului Militar depistați cu CoVid-19 au fost declarați vindecați

Fotografie de arhivă

Elevii Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia depistaţi cu CoVid-19 cu o zi înainte de începerea anului școlar s-au vindecat și s-au reîntors la unitate, astfel încât în prezent aici cursurile se desfășoară pentru toţi liceenii în sistemul clasic, după scenariul verde.

Purtătorul de cuvânt al Colegiului, Ioana Popa, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că cei patru elevi infectaţi cu CoVid-19 au fost declaraţi vindecaţi și s-au putut reîntoarce astfel la școală. De asemenea, nu a fost identificat niciun alt caz printre contacţii direcţi ai acestora, respectiv colegii de dormitor, care la rândul lor, au fost, la vremea respectivă, izolaţi.

„Cursurile se desfășoară după scenariul verde”, a menţionat Ioana Popa.

Ea a adăugat că elevii sunt monitorizaţi zilnic și, în cazul apariţiei a mai mult de trei simptome specifice bolilor de sezon, ei sunt testaţi de către DSP pentru CoVid-19. „Toate testele au fost negative”, a subliniat purtătorul de cuvânt al colegiului.

Chiar cu o zi înainte de începerea școlii, au fost depistaţi pozitiv trei elevi de clasa a IX-a, din Alba, Maramureș și Mureș, și unul de clasa a XII-a, din Bistriţa Năsăud. Cei patru elevi, care erau asimptomatici, au fost preluaţi de părinţi și izolaţi acasă până la vindecare. Contacţii acestora, aproximativ 40 de colegi de dormitor, au fost și ei în carantină, dar în internatul colegiului.

Efectivul de elevi a fost testat ţinând cont de faptul că aceștia provin din aproape toate judeţele și sunt cazaţi în internat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.