Educație

Rectorul Breaz dă asigurări studenților că actul educațional „nu va avea de suferit”

Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Daniel Breaz, le-a transmis, joi, studenților, în cadrul festivității de deschidere a anului universitar 2020-2021, transmisă online, că, din punct de vedere educațional, niciunul nu va avea de suferit, fiind resurse tehnice în acest sens.

„Pot să îi asigur pe studenți că suntem pregătiți pentru a desfăşura cursurile în aceste condiții mai vitrege, suntem pregătiți din punct de vedere tehnic, astfel încât calitatea actului educațional să rămână aceeaşi, ca şi atunci când s-ar fi desfăşurat live. Suntem pregătiți pentru a le sta la dispoziție în varianta online pentru aproape toate activitățile ce se vor desfăşura (…), astfel încât niciunul dintre studenții universității să aibă de suferit”, a declarat rectorul Universității „1 Decembrie 1918”.

Daniel Breaz a mai spus că Universitatea a înregistrat în această vară „cea mai bună admitere” din ultimii 15 ani, cu peste 2.300 de studenți înmatriculați la toate specializările – licență, masterat, doctorat. Rectorul a adăugat că, la Alba Iulia, Universitatea „continuă să crească”, numărând actualmente peste 5.500 de studenți înmatriculați.

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2020-2021 s-a desfăşurat în Sediul Rectoratului, fiind transmisă online, pe pagina oficială de Facebook a Universității. La eveniment au fost invitați, alături de decanii tuturor facultăților, şi prefectul Nicolae Albu, preşedintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, directorul executiv al DSP, Alexandru Sinea.

Înființată în 1991, Universitatea de stat din Alba Iulia are cinci facultăți – Istorie şi Filologie, Ştiințe Economice, Ştiințe Exacte şi Inginereşti, Drept şi Ştiințe Sociale şi Teologie Ortodoxă, precum şi studii universitare de doctorat.

În primul semestru al noului an universitar, s-a optat pentru un program educațional conform scenariului 2. Astfel, cursurile şi seminariile teoretice de la toate programele de studiu se vor desfăşura preponderent online (licență, masterat şi doctorat, toți anii de studiu), cu excepția anumitor lucrări practice, laboratoare şi proiecte care presupun, cu necesitate, prezența fizică a studenților pentru activități față-în-față (în special la programe din arealul ştiințelor exacte şi inginereşti şi al specializărilor vocaționale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.