Politică

USR PLUS vrea să audă vocea poporului: Cu cine să facă majoritate în Consiliul Local Alba Iulia

Alianța USR PLUS lansează o consultare cetățenească ce va sta la baza deciziei privind formarea majorității politice în Consiliul Local (CL) Alba Iulia, în condițiile în care, în urma alegerilor locale, PNL a obținut 9 mandate, USR PLUS – 7, PSD – 4, ultimul mandat revenind unui independent.

„Consultarea «Albaiulienii hotărăsc majoritatea în Consiliul Local» se va desfășura timp de trei zile în stradă, dar și online, iar cetățenii sunt invitați să decidă dacă USR PLUS trebuie să facă alianță în Consiliul Local Alba Iulia cu viitorii consilieri locali ai Partidului Social Democrat sau cu cei ai Partidului Național Liberal”, se menționează într-un comunicat transmis, joi, Agerpres.

Potrivit sursei citate, echipe de tineri vor parcurge, la pas, cartierele orașului pentru a-i întreba pe cetățeni cum vor să arate majoritatea politică din CL Alba Iulia, iar în paralel, un sondaj similar va avea loc pe pagina de internet a noului primar ales, Gabriel Pleșa.

Consultarea va fi deschisă de vineri, de la ora 0, până duminică, la ora 24.

„Mergem în stradă să îi întrebăm pe oameni și totodată îi invităm să voteze online într-un exercițiu de democrație participativă care, din informațiile pe care le avem, este o premieră în viața politică din România. Am promis că sunt primarul tuturor albaiulienilor și de aceea este corect ca decizia privind viitoarea majoritate locală să fie luată de toți cetățenii, indiferent ce opțiune politică au avut duminică”, a declarat, potrivit comunicatului, noul primar ales al municipiului Alba Iulia.

Gabriel Pleșa a anunţat, totodată, că își propune ca acest gen de consultări cetăţenești să fie făcute pentru orice decizie sau proiect cu importanţă majoră pentru municipiu.

Deputatul liberal de Alba Florin Roman a afirmat, după alegerile din 27 septembrie, că „decizia corectă” ar fi ca PNL să intre în opoziție la Alba Iulia, municipiu în care liberalii au pierdut funcția de primar și majoritatea în Consiliul Local, dar au cel mai mare număr de consilieri.

„La Alba Iulia, decizia corectă pentru PNL este să intrăm în opoziție, cu cei 9 consilieri locali”, a scris luni, pe Facebook, Florin Roman.

Gabriel Pleșa a fost votat pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia de 36,80% dintre alegători, iar candidatul PNL, Paul Voicu, de 33,72%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.