Social

Cursuri mutate în online, în urma infectării cu CoVid-19 a unor elevi

Mai multe cazuri de infectare cu CoVid-19 au fost înregistrate în rândul unor elevi din Alba, motiv pentru care săptămâna viitoare unitățile de învățământ respective vor funcționa pe scenariul 3 (roșu), potrivit unei hotărâri adoptate vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba.

Astfel, în urma depistării a câte trei cazuri de CoVid-19 la Colegiul Național „Titu Maiorescu” și Şcoala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din Aiud, cursurile vor fi susținute online săptămâna viitoare. Restul unităților de învățământ din Aiud, municipiu în care incidența cazurilor noi la mia de locuitori la 14 zile este de 2,87, vor funcționa pe scenariul 2 (galben).

Şi în Ciugud, unde incidența pe comună este de 4,49, copiii nu vor merge săptămâna viitoare la grădiniță și școală, care vor funcționa astfel pe scenariul 3 (roșu).

În Sebeș, cu excepția unei clase, unde cursurile vor fi ținute în online în urma depistării unui caz de CoVid-19 la un elev, restul copiilor vor merge alternativ la școală, respectiv vor funcționa după scenariul 2 (galben), incidența pe municipiu fiind 1,35.

În Alba Iulia, singura unitate în care elevii sunt prezenți fizic în totalitate în sălile de clasă este Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, iar în online cei de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, deoarece aici reabilitarea sediului încă nu a fost finalizată. Restul grădinițelor și școlilor funcționează pe scenariul 2 (galben), deoarece incidența pe municipiu este de 2,62.

În cele mai multe școli din județ, elevii merg normal la cursuri.

În Alba au fost anunțate, vineri, 42 de noi cazuri de CoVid-19, după prelucrarea a 833 de probe. În total, în județ au fost efectuate 80.228 de teste, numărul total al persoanelor infectate de la începutul pandemiei fiind de 1.933. Dintre acestea, 1.307 au fost declarate vindecate, iar 71 au decedat. Numărul cazurilor active este de 555.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.