Social

Festivalul de folk „Ziua de Mâine” se anulează din cauza pandemiei

Fotografie de arhivă

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, cel mai important festival concurs de muzică folk din România, își anulează ediția din acest an din cauza pandemiei, a informat miercuri Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia.

Măsura a fost luată din cauza creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri la nivel național și pentru protejarea spectatorilor, a artiștilor și a personalului tehnic care ar fi fost implicat în organizare.

„Este o decizie grea, dar pe care am luat-o cu cea mai mare seriozitate pentru siguranța participanților, dar și a celor câteva zeci de persoane, artiști și colegi care ar fi fost implicați în organizare. Este o perioadă dificilă pentru cultură, însă promitem că nu renunțăm la tradiția Festivalului «Ziua de Mâine» și anul acesta îl ducem în suflete, cu gândul la ediția viitoare pe care sperăm să o sărbătorim așa cum se cuvine, în sala de spectacole, cu muzică bună. Suntem siguri că vom trece cu bine și peste aceste încercări și așteptăm cu mare drag să vă avem ca spectatori de seamă la evenimentele noastre”, a declarat Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, într-un comunicat remis miercuri Agerpres.

În fiecare an, la sfârșit de toamnă, Alba Iulia era considerată capitala muzicii folk găzduind Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, cel mai important festival de gen din România.

Cu o vechime de 15 ani, festivalul este apreciat atât de public, cât și de corifeii muzicii folk care sunt prezenți la fiecare ediție. Pe scena festivalului au urcat cantautori precum Zoia Alecu, A.G. Weinberger, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu sau Alexandra Ușurelu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.