Mozaic

Se interzic nunțile, botezurile și aniversările în următoarea perioadă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Evenimente private precum nunțile, botezurile, aniversările, mesele festive în spații deschise, precum și în spații închise sunt interzise în perioada următoare, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus.

Marți seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat: „Botezul de la biserică nu este inclus aici. Acolo se face și se face cu un număr limitat de oameni. Dacă nu mă înșel este de 16 persoane. Vorbim aici de festivități, de mese festive, de botezuri, dar în afara lăcașelor de cult”.

Referindu-se la programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, el a precizat că în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență s-a decis că acolo unde incidența infectărilor cu noul coronavirus este mai mică sau egală cu 1,5 la mia de locuitori acestea vor funcționa la o capacitate de 50%.

„Atunci când incidența depășește 1,5 la mie și este până la 3 la mie, vor funcționa cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la ora 23,00. Atunci când incidența depășește 3 la mie, activitatea va fi sistată”, a precizat șeful DSU.

În ceea ce privește hotelurile, când incidența cazurilor este peste 3 la mia de locuitori, acestea vor putea servi numai persoanele care sunt cazate.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că, de miercuri, restaurantele își pot relua activitatea în interior, având în vedere că incidența în București este mai mică de 3 la mie, Raed Arafat a răspuns: „Acolo unde este incidență sub 3 la mie, Comitetele Județene vor lua acest lucru, bineînțeles, în considerare, vor emite decizia lor pe incidență și normal că restaurantele pot să își reia activitatea și sperăm să nu ajungem la 3 la mie. Dacă se ajunge la 3 la mie se oprește activitatea”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.