Social

Amenzi de peste 8.000 de lei date de polițiștii din Alba pentru nerespectarea regulilor de prevenire a infectării cu CoVid-19

Inspectoratul de Poliție Județean Alba continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CoVid-19.

În ultimele 24 de ore, au fost depistate 175 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară. Au fost aplicate amenzi de peste 8.000 de lei, informează Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

Au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.
 
La activitățile desfășurate au participat 148 de polițiști, polițiști locali, jandarmi precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.
 
În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 95 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 145 de mijloace de transport, din care 59 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 1.760 de persoane.
 
Echipele de control au depistat 175 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 8.500 de lei.

De exemplu, în orașul Cugir a fost organizată o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 15 societăți comerciale, 20 de mijloace de transport și au fost legitimate 40 de persoane.

Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, din care 12 penru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020. La acțiune au participat și jandarmii, polițiști locali, reprezentanți ai Direcței Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba.

La Sebeș polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.