Sănătate

Numărul cazurilor de CoVid-19 a explodat în Europa. Care este cauza?

Creșterea uriașă a numărului de cazuri de CoVid-19 în Europa este legată de eșecul în ceea ce privește plasarea în carantină a persoanelor expuse virusului, conform OMS.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este de părere că explozia numărului de cazuri de coronavirus la nivel european se datorează faptului că persoanele expuse virusului nu sunt plasate în carantină.

Contactele cazurilor confirmate în carantină

Directorul OMS pentru urgențe, Michael Ryan, spune că, dacă i s-ar putea îndeplini o dorință, ar fi să se asigure că „fiecare contact al unui caz confirmat este în carantină pentru perioada corespunzătoare.”

„Nu cred că acest lucru a fost făcut undeva sistematic. Este în mare parte din motivul pentru care vedem un număr atât de mare de cazuri”, a mai spus el.

Aproape jumătate din cele 48 de țări de pe teritoriul european au înregistrat creșteri de aproximativ 50% în cazuri, în ultima săptămână. Ratele de deces și internările în spital au început să crească în consecință.

Oamenii se tem de carantină

„Prea multe țări au trasat o linie de sosire imaginară și, atunci, când o trec, decelerează unele dintre măsuri. Este o situație dură acum pentru statele din Europa și America de Nord, să revină într-o posibilă carantină, oamenii sunt epuizați, sunt obosiți și nu este o situație ușoară pentru Europa sau Amrica de Nord. Dar există speranță, există o șansă să întoarcem situația”, a mai spus el.

Acesta a făcut apel la autoritățile din toate țările să persevereze în lupta contra noului coronavirus.

„Știu că există oboseală, dar virusul a arătat că, atunci când lăsăm garda jos, poate țâșni și să pună în pericol spitalele și sistemele de sănătate. Așa că este important ca toate guvernele să se concentreze pe elementele fundamentale care ajută la întreruperea lanțurilor de transmisie și să salveze vieți și mijloace de trai”, a spus Tedros Ghebreyesus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.