Administrație

Ziua Armatei Române, marcată într-un cadru solemn la Sebeș

Duminică, la Sebeș au avut loc manifestări festive dedicate Zilei Armatei Române, informează autoritățile locale.

„Ca în fiecare an, Municipiul Sebeș și-a omagiat, într-un cadru solemn, eroii care și-au dat viața pe diferitele câmpuri de bătălie pentru apărarea țării, precum și reprezentanții uneia dintre cele mai importante instituții ale statului: Armata Română”, au precizat reprezentanții Primăriei Sebeș.

Ceremonialul omagierii, derulat în prezența primarului municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a implicat momente solemne urmate de depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii Ortodoxe din Petrești, la Cimitirul Eroilor din Sebeș, la monumentele eroilor din Răhău și Lancrăm, la cimitirele catolic și evanghelic din Sebeș.

Începând cu anul 1959, ziua de 25 octombrie marchează Ziua Armatei Române, sărbătoare instituită în cinstea victoriilor obținute de armatele române în toamna anului 1944, care au dus la anularea de facto a prevederilor Arbitrajului de la Viena. La 25 octombrie 1944, armatele române eliberau orașul Carei de sub ocupația horthystă, restabilind vechea linie de frontieră a României consfințită prin tratatele de pace de la sfârșitul Primului Război Mondial.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.