Mozaic

Ce mai caută polițiile europene. Cea română a dat în urmărire un agresor sexual de 130 de kilograme

Maramureșeanul Ioan Grad este căutat pentru răpire, luare de ostatici și viol

Poliția Română, alături de agențiile de aplicare a legii din alte 18 state europene și Europol, lansează o campanie de creștere a gradului de informare publică în scopul prinderii persoanelor căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală.

„Unele dintre cele mai periculoase persoane din toată Europa, căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală, sunt în atenția polițiștilor. Pentru a aduce agresorii sexuali în atenția publicului, a fost lansată o campanie de informare în 19 state europene, prin care oamenilor li se cere sprijinul în scopul depistării unora dintre cele mai periculoase persoane, căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis, marți, Agerpres.

Agențiile de aplicare a legii din Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, România, Spania, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii și-au unit forțele în acest demers.

„19 persoane urmărite, câte una din fiecare stat, suspectate de comiterea unor infracțiuni de natură sexuală sau condamnate pentru astfel de fapte, au fost alese să apară, timp de mai multe săptămâni, pe site-ul european al urmăriților – «most wanted» – www.eumostwanted.eu”, arată sursa citată.

Pe durata campaniei, agențiile de aplicare a legii din statele participante vor mediatiza imaginile persoanelor căutate în mediul online, inclusiv pe social-media, astfel încât site-ul www.eumostwanted.eu să devină cât mai cunoscut.

„Dacă recunoașteți vreuna dintre persoanele căutate sau aveți date despre ea și le furnizați poliției, veți contribui la o Europă mai sigură. Informațiile pot fi transmise și în mod anonim, prin intermediul site-ului www.eumostwanted.eu, iar Europol le va pune la dispoziția autorităților din țările respective”, precizează IGPR.

În urma campaniilor desfășurate anterior, informațiile primite de la cetățeni au dus la arestarea, din anul 2016 până în prezent, a 91 de persoane urmărite de diferite state, care apăreau pe site.

Persoana urmărită de Poliția Română, în această campanie, este Ioan Grad, de 56 de ani, din Vișeu de Sus, Maramureș. Bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

El are următoarele semnalmente: înălțime – 1,90 metri, greutate – 130 de kilograme, robust, ochi albaștri, păr șaten, chelie frontală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.