Mozaic

Familie suspectă de CoVid-19, blocată în aceeași cameră cu bunica moartă

O familie din Târgu Mureș a rămas „blocată în sistem”, după ce bunica le-a murit, iar DSP i-a lăsat blocați cu ea în cameră. Un membru al familiei susține că toată familia ar fi infectată cu CoVid-19.

O femeie din Târgu Mureș a anunțat pe Facebook un incident nefericit, în care trebuia să împartă camera pentru mai mult timp, cu bunica sa moartă de CoVid-19.

Tânăra, Crista Bilciu, a cerut ajutor prin intermediul rețelelor de socializare, după ce a fost ignorată de DSP care nu o credea când le spunea că erau toți infectați de CoVid-19.

Situația a fost una extreme de dificilă, având în vedere faptul că femeia se afla în izolare cu părinții și bunica sa. Izolarea a fost alegerea lor, fiind că prezentau simptome de CoVid-19 precum febră și lipsa mirosului și a gustului.

Au fost îndrumați de către medicul de familie să apeleze la DSP, care le-a spus să își facă testele COVID-19 la privat, să le plătească, nefiind contacți direcți cu un pacient bolnav de coronavirus.

Având în vedere lipsa banilor, familia a decis să nu se testeze, dar să se izoleze și să folosească medicamente din protocolul CoVid-19. Ulterior, bunica tinerei a decedat, iar aceștia au rămas blocați într-o cameră cu ea. Cei trei nu puteau suna nici la pompe funebre pentru că nu aveau efectuat un test CoVid-19.

„Bunica mea a murit în noaptea asta. Noi avem covid: mama, tata, eu. Şi bunica. Acum câteva zile, medicul de familie, auzind că avem febră, lipsă totală de gust şi de miros, a zis să sunăm la DSP, pentru că sigur e covid. DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Le-am spus că pensiile alor mei de 700-1000 lei sigur nu fac față la atâtea teste covid. Nu ne-am testat, am preferat să cumpăr medicamentele şi vitaminele din protocolul de covid. Acum bunica a murit. Cei de la 112 au zis să contactez DSP-ul. DSP nu ma crede că avem covid, în continuare nu ne testează dacă nu suntem contacți direcți cu cineva care are test. Eu nu pot suna la pompe funebre fără dovadă de covid si nu cred că ar fi bine sa mint că nu avem. Suntem blocați în sistem. Noi suntem la Târgu-Mureş, bunica e cu noi în cameră, dar medicul ei de familie e la țară într-o comună de unde e bunica,nu poate fi contactată decât prin dispensar, care e închis până luni. Şi noi nu putem dovedi că avem şi că avea covid. Ce ne facem? Să mă ajute cineva care ştie ce e de făcut”, a scris Crista Bilciu pe Facebook.

Mai târziu aceasta a reușit să ia legătura cu prefectul județului Mureș, în încercarea de a rezolva situația.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.