Economie

Observatori neguvernamentali: Aktor prinde viteză pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Constructorul Lotului 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda au atins un ritm de lucru corespunzător, stadiul fizic al lucrărilor atingând 80%, afirmă reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API) pe pagina de Facebook a organizației.

„Pe Sebeș-Turda lotul 2 grecii de la Aktor au turat motoarele în ultimele săptămâni, ajungând în ceasul al 12-lea, la 6 ani de la debutul contractului, la un ritm de lucru corespunzător pentru o asemenea lucrare. Stadiul fizic se apropie de 80%. Vedeți filmarea aeriană aici”.

„După o sumedenie de zone construite și refăcute în mod repetat în acești ani de șantier, grecii și-au dat în sfârșit seama că doar prin protejarea terasamentelor vor ieși din acest cert vicios. Așa că au suplimentat considerabil echipele care se ocupă de sistemul de scurgere a apei de pe autostradă. Au avansat consistent și la așternerea balastului stabilizat și asfaltului, rămânând pentru 2021 doar câteva puncte nevralgice neacoperite. La structuri subcontractorul Retter se apropie de finalizarea celui de-al doilea pod peste Mureș de la Sâncrai”, mai precizează Asociația Pro Infrastructură.

Reprezentanții asociației punctează faptul că „punctul critic” al șantierului rămâne în continuare zona nodului rutier de la Teiuș cu podul peste calea ferată Alba Iulia – Cluj-Napoca, unde se desfășoară o cursă contracronometru pentru finalizarea pilelor podului până la începutul lunii decembrie, când este programată întreruperea liniei pentru ridicarea tablierului metalic.

Dacă se menține ritmul de lucru bun, iar CNAIR va face plățile rapid pentru lucrările efectuate, există toate șansele să circulăm pe cei 24 de km în a doua jumătate a anului viitor, conchid reprezentanții API.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.