Economie

Lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda ar putea fi deschis anul acesta

Un segment din Autostrada A10 Sebeș-Turda ar putea fi deschis până la finalul anului curent, spun specialiștii de la Asociația Pro Infrastructură.

Pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, italienii de la Pizzarrotti au început, mai ales în ultima perioadă, să lucreze „într-un ritm mai susținut”, afirmă reprezentanții asociației.

Elanul vine după nu mai puțin de 6 ani de contract în care constructorul a tărăgănat nepermis de mult finalizarea proiectului, profitând la maximum de fiecare blocaj nesoluționat de statul român.

„La nodul rutier Alba Iulia Nord, subcontractorul Baxcom lucrează intens la zidul de sprijin aferent rampei pasajului pe DN1 peste autostradă, dar și la armarea și betonarea viaductului peste calea ferată. Pe următorii kilometri până aproape de nodul rutier Alba Iulia Sud a fost așternut stratul final de uzură pe un sens”, se arată într-o analiză succintă a specialiștilor de la API.

Circulația pe lotul 1, deschisă în 2020?

Se lucrează și la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilatație la podul peste râul Mureș și la finalizarea terasamentelor din pământ armat în zona Oarda. La nodul rutier Sebeș, constructorul este concentrat pe cele două bretele scurte care se conectează la sensurile giratorii ale nodului existent și prin care s-ar putea deschide traficul rutier pe autostradă în ambele sensuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.